"De kwaliteit van de resources is topnotch"

Naam: Dominic Tellis
Functie: IT manager
Naam: Erik Penning
Functie: HR manager
Klant van InterimWorX sinds: 2006

APM Terminals is een container- en overslagbedrijf met 50 terminals in 34 landen. De multinational, die onderdeel is van de A.P. Moller Maersk-Group, realiseerde in het eerste kwartaal van 2010 een omzet van 1.1 miljard dollar. In de Rotterdamse haven zijn ze de tweede speler na ECT.

Dominic Tellis is verantwoordelijk voor de IT-omgeving van het bedrijf. Met zijn 9 man sterke team vertaalt hij de strategie van de business in een IT-strategie die efficiënt in de automatiseringsbehoefte kan voorzien. IT is bedrijfskritisch in een complexe logistieke organisatie. Het is een uitdagend spanningsveld om tegelijkertijd degelijk en 'agile' te zijn. Snel en flexibel kunnen inspelen op veranderende wensen kan duizenden euro's besparing opleveren, maar het mag niet omvallen.

Dominic startte zijn APM Terminals carrière in India waar hij meehielp een terminal van scratch op te bouwen. Sinds januari 2009 werkt hij in Rotterdam. 'Het niveau van automatisering is hier hoger dan in India, waar arbeid goedkoper is en de noodzaak dus minder hoog. Innoveren is hier echt een must. Alle IT-plannen worden voorzien van een business case. De plannen die het meeste opleveren worden als eerst opgepakt.'


InterimWorX begrijpt de requirements
Twee IT-ers van InterimWorX werken al langere tijd voor APM Terminals. Zij houden zich bezig met het consolideren en outsourcen van de huidige Windows infrastructuur. Door virtualisatie wordt kostenreductie gerealiseerd, terwijl de beschikbaarheid en flexibiliteit groter wordt. Er loopt een outsourcingstraject, waarbij managed desktop, data, printing, directory services en communication services worden overgebracht naar een centrale dienstverlener in India.

'Ik heb gemerkt dat werving en selectie bureau's het moeilijk vinden om de juiste kandidaten te vinden. Maar InterimWorX begrijpt de requirements heel goed en weet telkens geschikte kandidaten voor te stellen.' Aldus Dominic.


Gedreven in het helpen van de klant
De goede ervaringen bij de IT-afdeling brachten de collega's van HR ertoe om het ook eens met InterimWorX te proberen. Zo plaatste InterimWorX al meerdere malen een interim consultant binnen de HR afdeling. Dit was al gaande toen HR manager Erik Penning in januari 2009 de overstap maakte van Vopak naar APM Terminals. Ook hij merkte dat het prettig werken was met InterimWorX. 'Ze zijn erg gedreven in het helpen van de klant. Ze denken goed mee en ze zijn sneller dan hun concurrenten’.

De HR afdeling van APM Terminals heeft recentelijk een belangrijke stap gemaakt. Was HR afdeling voorheen voornamelijk gericht op werving, nu focussen Erik en zijn collega's zich meer op de ontwikkeling van het personeel. Trainingen en opleiding spelen daarin een grote rol. Zo is er vorig jaar een structurele start gemaakt met het trainen van het middenkader. Vorig jaar hebben alle shiftleaders een programma doorlopen en na een positieve evaluatie wordt het programma nu uitgerold voor het hele middenmanagement.

'Het is prettig om een bureau als InterimWorX in de buurt te hebben. Ze hebben een persoonlijke aanpak, je werkt dus op basis van vertrouwen. Je kunt er op rekenen dat vacatures gedegen worden ingevuld.'