Carro van Weenen

"Je voelt de betrokkenheid"

Naam: Carro van Weenen
Functie: TOPdesk Applicatiebeheerder bij Rijkswaterstaat, Dienst ICT in Delft
In dienst bij InterimWorX sinds: november 2008

Carro is Applicatiebeheerder TOPdesk, het registratiesysteem voor incidenten bij Rijkswaterstaat. Landelijk draaien er zo'n 8 verschillende omgevingen waarvoor Carro en zijn collega's Verantwoordelijk zijn. Het systeem behelst zaken van storingen in temperatuursensoren in wegen tot de matrixborden boven de weg en watermeetstations. Een aardige klus dus.

"We doen naast het technisch beheer ook een deel van het functioneel beheer. Dat maakt het werk erg leuk. Ik ga blij naar huis als een collega zijn werk weer een beetje makkelijker of beter kan doen." Na jarenlang als chauffeur gewerkt te hebben Rolde Carro in 1998 de automatisering in. Veel pc-ondersteuning, ook leuk maar meer routinematig werk. Bij Rijkswaterstaat zijn continu nieuwe vragen waar hij samen met zijn collega's een oplossing voor moet zien te vinden.

"Ik ben de ambassadeur"

Op de vraag of hij wel een band voelt met InterimWorX, aangezien hij bij Rijkswaterstaat is gedetacheerd, antwoordt hij voldmondig 'Ja'. 'Kijk, ik ben voor de mensen hier toch een soort visitekaartje van InterimWorX. Als ik mijn werk goed doe, doet InterimWorx zijn werk goed, ik ben een beetje de ambassadeur.'

Het management van InterimWorX helpt hem niet alleen bij de ontwikkeling van zijn carrière, ze zijn ook persoonlijk in hem geïnteresseerd. 'Ze zijn niet heel groot en dat is eigenlijk wel prettig, want je bent daardoor geen nummer.' De bijeenkomsten en gezellige etentjes die met enige regelmaat plaatsvinden, versterken dat gevoel.

Carro, die in zijn vrije tijd een imposante verzameling van muziek DVD's opbouwt - 'van Abba tot Slayer en alles daartussen' - is met recht een ambassadeur van InterimWorX te noemen. Op het moment van schrijven werd zijn detachering bij Rijkswaterstaat net weer met een jaar verlengd.